Spiritueel Ontwijkgedrag (Spiritual Bypassing)

 

Welkom bij deze een nieuwe aflevering van Lichtwerkers in gesprek met een E.T.

 

In deze serie nodigen we lichtwerkers met een duidelijke missie uit, om in gesprek te gaan met Arjun van de Yahyel. Zij kunnen in dit gesprek vragen stellen die te maken hebben met hun vakgebied of expertise, maar ook vragen die daaraan voorbij gaan. Deze maand spreekt Arjun (gechanneld door Wieteke Koolhof) met Jill Looman.

Jill Looman is een energetisch healer en coach voor spiritueel bewustzijn ontwikkeling.

 

Door een mooie maar onbegrijpelijke ervaring tijdens het overlijden van haar stiefvader en de voorspellende beelden die zij al jaren ervaarde, leerde zij dat er meer is dan wij zien. Dit inspireerde haar om meer onderzoek te doen naar dergelijke fenomenen. Inmiddels is zij er van overtuigd dat wij hier op aarde zijn om onszelf te helen, ons potentieel te ervaren en lief te hebben.

 

Daarnaast heeft zij samen met Maartje Lute ‘De Rouwrevolutie‘ opgericht. Met dit platform bieden zij mensen (in rouw) een ander perspectief op de dood en nodigen hen uit om te leren leven met de aanwezigheid van hun overleden dierbare. Hierbij worden praktische gereedschappen aangereikt, om dit nieuwe bewustzijn te creëren, te ervaren en te integreren.

 

Jill is een van de gastsprekers in deze serie met Arjun en is te bereiken via jill@derouwrevolutie.nl

 

Spiritueel Ontwijkgedrag (Spiritual Bypassing)


De grenzen lijken soms zo vaag en onduidelijk, dat bijna iedereen er wel eens per ongeluk (of expres) deel van uitgemaakt heeft; spiritueel ontwijkgedrag. En net als bij een verslaving, kan het zijn dat we niet eens doorhebben dat we dit doen.

 

Totdat we ineens inzien, dat we eigenhandig en vanuit de beste intenties, verhaallijnen gecreëerd hebben, die schaduwen werpen op ons eigen pad en dat van de mensen om ons heen.

 

In dit event gaan Jill en Arjun samen op onderzoek om te kijken waar de meest voorkomende valkuilen precies verstopt liggen en hoe we ons hier bewuster van kunnen worden in ons leven van dag tot dag.

 

Hoe weet je nu of je iets daadwerkelijk bent ‘aangegaan’ of dat je het misschien TOCH nog ergens ontwijkt in je leven?

 

‘All-in Divine Timing’. Vast en zeker! Maar hoe weet je nu of je wel of niet – toch ook iets zou moeten DOEN?

 

De kracht van emoties in de aanloop tot transformatie. Hoe weet je of je de boodschap van jouw emoties daadwerkelijk hebt ontvangen – of dat je jezelf er juist helemaal in vast draait?

 

Is een doorlopend of regelmatig gebruik van medicijnplanten (zelfs ceremonieel of in of micro-dosing) een goed idee? Of is het dan eigenlijk een verborgen verslaving? Hoe werkt een plant-medicijn als boodschapper? Hoe gingen de oude beschavingen hier mee om?

 

Stel, je ziet een patroon in jouw intieme relaties; steeds overkomt jou ongeveer hetzelfde. De ander liegt en bedriegt – of verlaat jou. Je hebt al veel werk aan jezelf gedaan – waarom blijft dit dan toch gebeuren?

 

“Ik moet eerst hiervoor zorgen en DAN heb ik pas tijd voor ….” Wanneer is dit echt waar – en wanneer stiekem eigenlijk niet? Hoe wordt je je hier bewust van en hoe doorbreek je dit soort uitdagingen? En; hoe kun je er zijn voor iemand anders die hiermee worstelt?

 

Dit alles en nog heel veel meer – in dit boeiende gesprek tussen healer & coach Jill Looman en Arjun van de Yahyel (gechanneld door Wieteke Koolhof).

Vragen aan Arjun


Wat is de definitie van spiritueel ontwijkgedrag in jullie woorden?

 

 Is een beslissing om pijn te willen vermijden of ontvluchten, altijd spiritueel ontwijkgedrag? Zit er hierbij een verschil tussen fysieke en mentale pijn-ervaringen?

 

 Verdiepingsvraag: Ontwijken we met het nemen van een pijnstiller de mogelijkheid tot zelfheling, omdat we de daadwerkelijke oorzaak negeren? Of zijn er ook omstandigheden waarin een pijnstiller nemen als positief gezien kan worden?

 

 Jullie zeggen wel eens dat de mens in zichzelf kan genezen, zowel fysiek als mentaal – zolang als de ziel kiest op aarde georiënteerd te zijn. Stel nu, dat iemand dit nu heel bewust WEET, en dat zij juist daarom, geen hulp van buitenaf willen ontvangen in hun helingsproces. Toch is hun proces heel zwaar en duurt het behoorlijk lang. Kan het dan zijn, dat zij alsnog iets over het hoofd zien?

 

 Als onmiddellijke genezing een mogelijkheid is voor ons (zelfstandig/vanuit de ziel) en dat gebeurd NIET – betekent dit dan, dat wij niet genoeg geloven dat dit een mogelijkheid is? Niet genoeg vertrouwen in onszelf?

 

 Meditatie of het zoeken naar buitenlichamelijke ervaringen, met of zonder de hulp van plantmedicijnen bijvoorbeeld – kunnen ons het gevoel geven dat we eventjes helemaal ‘los’ staan van het aardse – of alledaagse leven. Kunnen deze methodes ook ingezet worden als een spirituele bypass? Kan het zijn, dat mensen dit doen zodat ze niet aan de dingen hoeven te ‘denken’ die hen een ongemakkelijk gevoel geven?

 

 Als iemand niet wil zien dat zij verslaafd zijn (aan wat dan ook), kun je dan ook stellen dat dit ‘zo moet zijn’ (voor dat moment / die periode dat dit duurt) omdat zij er uiteindelijk vanzelf wel achter zullen komen dat deze route van exploratie niet werkt?

 

 Hoe weet je nu – wanneer je in een uitdagende fase van je leven zit – of ‘meer mediteren’ (bijvoorbeeld) behulpzaam is – of juist niet?

 

 Soms vinden we meer begrip voor bepaalde uitdagingen die zich voordoen, door iets te zeggen als; ‘Dit was vast de bedoeling’. Maar is dat wel waar? Wat nou als hetgeen wat zich voordeed – ons eigenlijk nog heel veel pijn doet – en verdriet bezorgd? Is zoiets zeggen dan niet eigenlijk een spirituele bypass?

 

 Heb je een tip voor mensen die zich met meer bewustzijn willen uitspreken?

 

 ‘All in divine timing’ – dit zeggen we ook maar al te graag bij dingen die we wensen voor onszelf of een ander. En dit is een mooie gedachte – maar hoe weet je nu of je wel of niet – toch nog iets zou moeten DOEN in het fysieke?

 

❥ Hoe we ons voelen (en wat we voelen) speelt een rol in de manifestatie van wat we wensen?

 

 Stel, je ziet een patroon in jouw intieme relaties; steeds overkomt jou hetzelfde. De ander liegt en bedriegt – of verlaat jou. Je hebt al veel werk aan jezelf gedaan – waarom blijft dit dan toch gebeuren?

 

 Ik moet eerst hiervoor zorgen en DAN heb ik pas tijd voor dit of dat” Wanneer is dit echt waar – en wanneer stiekem eigenlijk niet? Hoe wordt je je hier bewust van en hoe doorbreek je dit soort uitdagingen?

 

 Stel iemand heeft een fysieke klacht – en zij ervaren daardoor ongemak en pijn. Ze zijn zich bewust van hoe ongewenste situaties soms kunnen verergeren wanneer je er (te) veel aandacht aan geeft. Dus zij zwijgen erover naar hun vrienden en familie. Klopt het dat een klacht sneller geneest als minder mensen ervan af weten? Of is dit ook een bypass?

 

 Is religie stiekem ook een spirituele bypass? Wanneer je zegt dat je ‘alles overlaat aan God’s wil’ bijvoorbeeld? Of is dit juist de ultieme staat van overgave en flow?

 

 Kan een spirituele bypass ook positief bijdragen aan het leven, voor een mens of een situatie?

 

 Veel mensen besluiten om bepaalde dingen niet te doen, of te zeggen –   omdat ze geloven dat ze anderen er mogelijk mee kwetsen. Zo gaat iemand mogelijk niet alleen op reis, omdat zij weten dat hun partner dat niet fijn vindt, hoe graag ze het ook zouden willen. Of, zo schuwt iemand om een bevriende collega te laten weten  wat zij werkelijk denken over diens houding op de werkvloer, zelfs al vinden ze hen laks en onprofessioneel. Dit kan gezien worden als beleefd en meelevend – maar ook als ontwijkgedrag. Hoe weet je nu voor jezelf – vanuit welke invalshoek je komt?

 

 Wanneer je mensen die in rouw zijn, kennis laat maken met het feit dat je niet weg bent als je dood bent, dat er niks fout is gegaan, dat er nog contact mogelijk is en dat je elkaar weer terug gaat zien… Geef je hen dan mogelijk onbedoeld een excuus om hun aardse pijn niet te voelen?

© Wieteke Koolhof

design4awareness.com